Антистаріння - Форум хорошего настроения

[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Антистаріння
ТарахтелкаДата: Четверг, 28.05.2009, 13:20 | Сообщение # 1
Вторая после бога
Группа: Модераторы
Сообщений: 66
Награды: 4
Репутация: 20
Статус: Offline
Антистаріння

Кава, шоколад, вино – ці продукти вважають не дуже корисними. Насправді ж вони містять особливі речовини, здатні зберегти молодість.
Антистаріння
У шоколаді містяться всі поживні речовини, потрібні людині.

Чи відомо тобі, що кава і шоколад, які ти так полюбляєш, за популярною гіпотезою, можуть запобігти процесові старіння? Ця гіпотеза полягає в негативному впливі на клітини людського організму молекул кисню. Звісно ж, кисень потрібний нам для життя і сам по собі нешкідливий. Та внаслідок хімічних реакцій, що відбуваються в нашому тілі, певні молекули кисню втрачають електрони, через що перетворюються на носіїв вільних радикалів – неспарених електронів. Останні атакують здорові клітини організму, намагаючись «відбити» в них електрони, яких їм бракує. Пошкоджені молекули, у свою чергу, нападають на нові клітини. Таким чином кількість вільних радикалів невпинно збільшується, а процеси старіння прогресують.

Радикальні зв’язки

Зупинити цю вкрай шкідливу ланцюгову реакцію можуть речовини, що їх науковці назвали антиоксидантами. Вони нейтралізують вільні радикали, приєднуючи неспарені електрони до своїх молекул. Здоровий організм продукує потрібну йому дозу вільних радикалів для боротьби з інфекціями. Проте з віком, внаслідок нездорового способу життя, частих стресів, поганого стану довкілля, кількість вільних радикалів перевищує норму і стає загрозливою. На допомогу мали би прийти антиоксиданти. От тільки з тих-таки причин їх в організмі утворюється значно менше, і баланс між ними та вільними радикалами порушується. Поповнювати запаси цих корисних сполук потрібно самотужки.

Свого часу косметологи та фармацевти захопилися позитивним впливом антиоксидантів і розробили креми для шкіри з антиоксидантами та спеціальні біологічно активні добавки. Найновіші дослідження свідчать, що організмові такі штучно нав’язані «помічники» не тільки не допомагають, але й завдають значної шкоди. Медики стверджують, що антиоксидні сполуки лише тоді можуть уповільнити процеси старіння шкіри, коли потрапляють до неї зсередини. А отже, коли організм сам виробляє їх.

Нічого нового

Єдиними ефективними постачальниками антиоксидантів для організму є продукти, які ти споживаєш. Антиоксидні речовини містяться в овочах і фруктах, зокрема у броколі, чорницях, журавлині, червоному винограді, часнику, бананах, фініках, бобових та злакових.
Визнаними джерелами антиоксидантів є звичні для нас напої: натуральна кава, чай, червоне сухе вино, а також найулюбленіші світові солодощі – шоколад.

Кава. 1-2 горнятка на день забезпечать твій організм необхідною дозою антиоксидантів. Кава також покращить процеси запам’ятовування, збільшить концентрацію та увагу, полегшить сухий кашель неастматичного походження. Вона запобігає утворенню камінців у нирках, нормалізує діяльність травної системи та кров’яного тиску (всупереч поширеній думці, ніби кава його підвищує). Варто зменшити споживання кави під час вагітності та годування грудьми. Кофеїн підвищує ризик викидня та зменшує кількість грудного молока. Якщо ти хворієш на виразку, від кави доведеться відмовитися через її здатність «підсушувати» слизову шлунка.

Броколі походить із Середземномор’я. В ХХ столітті вона підкорила собі цілий світ, завдяки відкритим у ній чудодійним властивостям. Тільки американці щороку споживають 75 тис. т броколі. Науковці стверджують, що ця рослина містить в собі вітаміну С вдвічі більше за цитрусові, а вітаміну А – не менше, ніж морква. Вона стимулює роботу серця, очищає судини, захищаючи їх від атеросклерозу, лікує виразку. Найкориснішою її властивістю є запобігання раку, зокрема молочної залози. Речовини, що містяться в броколі, навіть здатні припиняти ріст пухлин.

Червоне сухе вино ніби створене для того, щоби поглинати вільні радикали. У помірній кількості його радять вживати медики, вважаючи ефективним профілактичним засобом захворювань серцево-судинної системи. Келих вина на день підвищує імунітет, виводить з організму радіонукліди, діє як слабкий антибіотик. Півсклянки вина, розведеного водою, діє як чудовий снодійний засіб. Від вживання вина варто утримуватися під час вагітності та, звичайно ж, якщо ти водиш авто.

Чай. Всупереч поширеній думці про корисні властивості тільки зеленого чаю, чорний також стане в пригоді твоєму організмові. Чай містить близько 300 хімічних сполук, серед яких дубильні речовини (танін), білки, амінокислоти, вітаміни, мінеральні речовини. У помірних кількостях їхній вплив на організм позитивний. Чорний чай має майже таку саму дію, як і кава. Зелений зміцнює стінки судин, стимулює кровотворення, дихальні процеси, є чудовим джерелом фтору, завдяки чому зміцнює зубну емаль і запобігає розвиткові карієсу.

Шоколад. Навіть палкі противники його споживання останнім часом переглядають своє ставлення до нього. Численні дослідження доводять його позитивну дію на організм.

У шоколаді містяться всі поживні речовини, потрібні людині. Він підвищує стійкість організму до стресів, стимулює м’язову та нервову систему, позитивно впливає на артеріальний тиск. Танін, який входить до складу шоколаду, регулює роботу травної системи, виводить шлаки. Негативним проявом впливу таніну може бути головний біль, проте запобігти цьому можна, споживаючи шоколад із мінімальним вмістом тертого какао

 
ТарахтелкаДата: Четверг, 28.05.2009, 13:21 | Сообщение # 2
Вторая после бога
Группа: Модераторы
Сообщений: 66
Награды: 4
Репутация: 20
Статус: Offline
Кава, шоколад, вино- clap респект и уважуха!!!!!!!!!!!!!
 
  • Страница 1 из 1
  • 1
Поиск: