Картопля-фрі: дізнайся більше! Згідно з дослідженнями голландських учених, жінки, котрі регулярно вживають продукти фастфуда, мають підвищені шанси на розвиток раку шийки матки і яєчників. У список продуктів, що підвищують вірогідність розвитку ракових захворювань, входять картопля-фрі, крекери і печиво.
В рамках дослідження учені з Університету в Маастріхте проаналізували дієту 120 тисяч жінок і виявили зв'язок між вживанням продуктів, що містять акріламід, і розвитком раку. Акріламід – хімікат, що утворюється в деяких продуктах в процесі термічної обробки і володіє канцерогенними властивостями.
В результаті дослідження виявилось, що жінки, в організм яких з їжею щодня надходило 40 міліграм акріламіда, мали в два рази більше шансів захворіти раком шийки матки або яєчників, чим жінки, в дієті яких акріламіда було менше.
Важливо! 40 міліграм акріламіда міститься в половині пачки печива або в пакеті картоплі-фрі.
За словами представника британського агентства харчових стандартів, результати дослідження повинні підштовхнути людей до рішення дотримуватися здоровішої дієти з високим вмістом фруктів і овочів.